Kasvisreseptit

Täytetty munakoiso

Risoni är en pastasort, lär ha uppkommit från avsaknaden av ris vid italenska middagsbord förr i tiden! Risoni kan i många fall användas som ris, men också på samma sätt som övriga pastasorter, så användbarheten är stor på detta lilla gryn!
(0)
Tulosta
Aubergine
2Aubergine
1Salt
0,5dlOlivolja
Fyllning
1Morot
2inhemska tomater
10gBladpersilja
1,5dlRisonigryn
2Kapris
1Olivolja
2Vetemjöl
2dlVatten
2Grönsaksfond
80gSmetana
Inkråmet från aubergine
50gRiven ost
  1. Aubergine
  2. Tvätta auberginerna, halvera på längden.
  3. Skär djupa snitt i köttet på den skurna sidan.
  4. Strö över salt och ringla över olivolja.
  5. Låt auberginen ”svettas” 15-20 minuter innan den steks i ugn på 200 grader i 12 minuter.
  6. Gör under tiden fyllningen
  7. Fyllning
  8. Skala moroten och tvätta tomaterna.
  9. Skär morot och tomater i små tärningar, finhacka persiljan.
  10. Fräs grönsakerna, kaprisen samt risonigrynen i olivolja, fräs mot slutet med vetemjölet.
  11. Späd på med vatten och grönsaksfond, låt puttra tills risonin tjocknar, tillsätt smetanan och låt puttra vidare tills konsistensen är fast.
  12. Gröp ur de avsvalnade aurberginerna och blanda med inkråmet i risonin.
  13. Fyll de urgröpta auberginerna med massan, toppa med riven ost.
  14. Gratinera i 200 gradig ugn ca 15 minuter.
  15. Servera tillsammans med grönsallad och t.ex tzatziki.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.