Aasialainen marinoitu kurkku
Kaipaatko vaihtelua ruokapöytään, miten olisi aasialainen päivällinen? Aasialainen marinoitu kurkku on oiva lisuke muiden rinnalle! Kurkkua käytetään koko maailmassa ja tässä reseptissä se on maustettu aasialaisesti. Kokeile ihmeessä!
2kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
1kpl | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
1dl | Soijakastike |
0,5dl | Mirin |
2rkl | Gari |
100g | Wakame merilevää |
1ruukku | Tuore korianteri |
- Ota työlaudalle kaksi grillitikkua.
- Aseta kurkku tikkujen väliin.
- Leikkaa ensin 45 asteen kulmassa kurkkua 0,5 cm välein.
- Käännä kurkku ja leikkaa vaakasuoraan 0,5 cm välein.
- Grillitikut estävät leikkaamasta kokonaan kurkun läpi, jolloin kurkusta pitäisi tulla ”haitari”.
- Siivuta chili, hienonna gari sekä tuore korianteri ja turvota merilevä.
- Sekoita kulhossa keskenään muut ainekset.
- Hiero varovasti mausteseosta kurkkujen pintaan.
- Anna marinoitua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.