Butternut-kurpitsaletut
Butternut-kurpitsan maku on makea ja pähkinäinen, siksi se sopii mainiosti lettuihin.

Ainesosat
500g | Butternutpumpa |
2dl | Vatten |
1dl | Vispgrädde |
Taikina: | |
4kpl | Ägg |
Taikina | |
2dl | Mjölk |
Taikina: | |
2dl | Jästbrödsvetemjöl |
1dl | Mandelmjöl |
2rkl | Smör till stekning |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat Välipalat |
Kausi | Arkiruoka Juhla Kesä Satokausi |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Paistettu |
Tee näin:
- Kuori ja poista kurpitsasta siemenet.
- Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi ja anna kiehua kannen alla veden ja kerman kanssa n. 10 minuuttia.
- Käytä tehosekoitinta ja aja sileäksi pureeksi, siirrä sivuun ja anna viiletä.
- Sekoita kaikki taikinan ainekset paksuksi taikinaksi. Taikina riittää n. 10-12 lettuun.
- Sekoita sekaan viilennyt puree. Sekoita niin että taikinasta tulee sileä.
- Paista n. 10–12 cm kokoisia lettuja non-stick paistinpannussa. Paista letut molemmin puolin jotta ne saavat hienon värin.
- Älä aseta valmiit letut päällekkäin koska ne voivat olla vaikeita saada eroteltua. Tarjoile ne suoraan paistinpannusta.
- Lisukkeeksi voi tarjoilla kermavaahtoa ja hunajassa käänneltyjä cashewpähkinöitä.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.