Champinjones al ajillo
Todella pidetty ja klassinen tapas, makean kirpeät valkosipulin-, viinietikan- ja persiljanmakuiset herkkusienet! Ole ilmastotietoinen ja tee mielellään annos kotimaisista viljellyistä herkkusienistä!

400g | Tuoreita herkkusieniä |
2kpl | Solo valkosipulia |
3kpl | Pieniä banaanisalottisipuleita |
1dl | Balsamiviinietikkaa |
4rkl | Oliiviöljyä |
2kpl | Kevätsipulia |
3oksaa | Lehtipersiljaa |
Sormisuolaa, valkopippuria |
- Pese herkkusienet huolellisesti, jos ovat isoja niin leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli viipaleiksi.
- Ruskista herkkusienet kuumassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät hiukan ja saavat väriä.
- Kaada valkosipuli ja sipuli sekaan ja käännä pannulla.
- Kaada joukkoon sokeri ja kuullota mukana hetken, kaada sekaan balsamiviinietikka, vähän kerrallaan, jotta sekoittuu.
- Kuullota herkkusienet pannussa, kunnes neste on kiehunut pois, mausta valkopippurilla ja sormisuolalla.
- Tarjoilun yhteydessä ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa.
- Tarjoile esim hyvän leivän tai muiden tapas annosten kanssa!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.