Kasvisreseptit

Saaristolaisleipä

Itse leivottu leipä on aina arvostettu lisä ruokapöydässä. Vasta paistettu leipä on jotain aivan maagista! Tätä ihanan maukasta saaristolaisleipää on ilo tarjoilla tilanteessa kuin tilanteessa!
(0)
(10)
Tulosta
1lPiimä
50gHiiva
10dlVehnäjauho
3dlOlutmaltaita
3dlKauralese
3dlRuisjaho
1rklSuola
1kplAppelsiini
3dlTumma siirappi
2rklVoi
0,5dlVesi
1rklSiirappi
  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa.
  2. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Laita sivuun.
  4. Lisää isoon kulhoon vehnäjauhot, olutmaltaat, kauraleseet, ruisjauhot ja suola.
  5. Sekoita hyvin.
  6. Lisää joukkoon piimä, siirappi ja raasta appelsiinin kuori sekaan.
  7. Sekoita hyvin.
  8. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  9. Voitele leipävuoat voilla.
  10. Jaa taikina kahteen vuokaan.
  11. Anna kohota liinan alla n. 1,5 h.
  12. Paista leipiä 160 C asteisessa uunissa alatasolla n. 1,5 tuntia.
  13. Valele leipiä siirappivedellä pullasudin kanssa ja jatka paistamista 15 minuuttia.
  14. Toista valelu ja paista 15 minuuttia.
  15. Anna leipien tekeytyä vuoissaan jääkapissa 2-3 vuorokautta.
  16. Voit pakastaa leivät myös tämän jälkeen myöhempää käyttöä varten.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.