Saaristolaisleipä
Itse leivottu leipä on aina arvostettu lisä ruokapöydässä. Vasta paistettu leipä on jotain aivan maagista! Tätä ihanan maukasta saaristolaisleipää on ilo tarjoilla tilanteessa kuin tilanteessa!
1l | Piimä |
50g | Hiiva |
10dl | Vehnäjauho |
3dl | Olutmaltaita |
3dl | Kauralese |
3dl | Ruisjaho |
1rkl | Suola |
1kpl | Appelsiini |
3dl | Tumma siirappi |
2rkl | Voi |
0,5dl | Vesi |
1rkl | Siirappi |
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa.
- Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
- Laita sivuun.
- Lisää isoon kulhoon vehnäjauhot, olutmaltaat, kauraleseet, ruisjauhot ja suola.
- Sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon piimä, siirappi ja raasta appelsiinin kuori sekaan.
- Sekoita hyvin.
- Taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Voitele leipävuoat voilla.
- Jaa taikina kahteen vuokaan.
- Anna kohota liinan alla n. 1,5 h.
- Paista leipiä 160 C asteisessa uunissa alatasolla n. 1,5 tuntia.
- Valele leipiä siirappivedellä pullasudin kanssa ja jatka paistamista 15 minuuttia.
- Toista valelu ja paista 15 minuuttia.
- Anna leipien tekeytyä vuoissaan jääkapissa 2-3 vuorokautta.
- Voit pakastaa leivät myös tämän jälkeen myöhempää käyttöä varten.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.