Chili-valkosipuliöljy
Itse tehty chili-valkosipuliöljy vie ruuat uudelle tasolle. Hurmaavan makuinen runsaasti chiliä ja valkosipulia sisältävä kastike on omiaan erilaisten salaattien ja pastojen sekaan lusikoituna, puhumattakaan aasialaisista ruuista tai kotitekoisista hodareista. Chili-valkosipuliöljyn käyttökohteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana!
200g | Närpiön Vihannes chili |
1 | Valkosipuli |
2dl | Rypsiöljyä |
1rkl | Seesaminsiemeniä |
1rkl | Punaviinietikkaa |
3tl | Suolaa |
- Leikkaa chilit siemenineen ohuiksi renkaiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa kuumaksi. Laita valkosipulit öljyyn ja keitä niitä kuumassa öljyssä muutama minuutti, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Älä kuitenkaan päästä palamaan.
- Älä kuitenkaan päästä palamaan.
- Lisää chilit ja seesaminsiemenet kattilaan ja ota kattila pois liedeltä. Jätä jäähtymään.
- Sekoita jäähtyneeseen öljyyn suola ja punaviinietikka. Purkita ja käytä mausteena.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.