Gröna bönbiffar
Den ljuvliga gröna färgen gör att rätten är både en fröjd för ögat och för munnen.
250g | Gröna bönor, frysta |
4kvistar | Bladpersilja |
40g | Surskorpor, hackade |
2st | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Skorpsmulor |
10st | Basilikablad |
1st | Ägg |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
Sesamolja |
- Tina de gröna bönorna snabbt i varmt vatten, krama vätska ur dem.
- Sätt bönorna i en kutter/mixer tillsammans med bladpersilja, basilika, pressad vitlök, skorpsmulor, surskorpor, ägg och kryddor.
- Kör allt i mixern tills du har en rätt grovt gryning massa.
- Forma massan till fasta, ca 5cm runda bullar, platta ut till jämnstora biffar.
- Stek i smör eller olja tills du får en fin stekyta.
- Ringla gärna över lite sesamolja vid servering.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.