Kasvisreseptit

Kållåda med rödbeta och fetaost

En mättande rätt på rödbetor och kål.
(0)
(1142)
Ainesosat
Tulosta
0,5stVitkål
1stFänkol
1stStor lök
4stVitlöksklyftor
4stRödbetor, färska
2mskHonung
1krukaFärsk timjan
3dlGrädde
50gSmör
Salt
Svartpeppar
Olja för stekning
Garnering:
1pktFetaost
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Pääruoat
Erikoisruokavalio
Kananmunaton
Gluteeniton
Kausi
Satokausi
Kesä
Arkiruoka
Vaikeusaste
Vähän vaativampi
Valmistusaika
Yli 60 min
Valmistustapa
Uunissa
Tee näin:
  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
  3. Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
  4. Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
  5. Tillsätt vitlöken, rör om.
  6. Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
  7. Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
  8. Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
  9. Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
  10. Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
  11. Häll grädden överst i formen.
  12. Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
  13. Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
  14. Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
  15. Servera.
M
Kokkisi oli:ModeratorSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.