Kållåda med rödbeta och fetaost
En mättande rätt på rödbetor och kål.

Ainesosat
0,5st | Vitkål |
1st | Fänkol |
1st | Stor lök |
4st | Vitlöksklyftor |
4st | Rödbetor, färska |
2msk | Honung |
1kruka | Färsk timjan |
3dl | Grädde |
50g | Smör |
Salt | |
Svartpeppar | |
Olja för stekning | |
Garnering: | |
1pkt | Fetaost |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Uunissa |
Tee näin:
- Strimla alla grönsaker.
- Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
- Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
- Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
- Tillsätt vitlöken, rör om.
- Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
- Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
- Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
- Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
- Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
- Häll grädden överst i formen.
- Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
- Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
- Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
- Servera.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.