Kauramuru kaalilaatikko
Kauramuru-kaalilaatikko on täynnä makua. Täyttävää ja maistuu myös lämmitettynä. Tarjoile halutessasi puolukkahillon kanssa.

800g | Keräkaali |
225g | Kaurajauhis |
2dl | Puuroriisi |
2tl | Kuivattu timjami |
2kpl | Sipuli |
1tl | Suola |
0,5dl | Tumma siirappi |
6dl | Vesi |
2kpl | Kasvisliemikuutio |
250g | Smetana |
Rypsiöljy paistamiseen ja vuoan voiteluun |
- Aseta uuni 175 asteeseen.
- Kuumenna iso kattila.
- Lisää kattilaan öljyä paistamista varten.
- Lisää kattilaan kaurajauhis ja hienonnettu sipuli.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää suikaloitu kaali, vesi, timjami, tumma siirappi ja kasvisliemikuutiot.
- Ala hauduttamaan miedolla lämmöllä kansi päällä.
- Keitä samalla toisessa kattilassa puuroriisi paketissa olevan ohjeen mukaisesti kypsäksi.
- Kun kaali on melkein kypsää lisää joukkoon smetana ja puuroriisi.
- Sekoita tasaiseksi.
- Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja kaada ainekset vuokaan.
- Paista uunissa 45-60 minuuttia.
- Kunnes kullanruskea päältä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.