Kaurapannaria ja tomaattisalaattia
Valtameren toisella puolella pannareita käytetään niin makean kuin suolaisen nälkään. Meillä Suomessa olemme enemmän tottuneita makeisiin ja miellämmekin ne monesti jälkiruokaan tai välipalaan. Tässä reseptissä on vanhasta tuttavuudesta tehty uusi moderni versio ottaen ispiraatiota valtameren toiselta puolelta. Kokeile ihmeessä!
Pannukakku: | |
5dl | Kauramaito |
2kpl | Kananmuna |
50g | Sulatettu voi |
2,5dl | Vehnäjauho |
3dl | Kauranjyviä, kypsiä |
2tl | Suola |
Tomaattisalaatti: | |
300g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaatteja |
2kpl | Punasipuli |
200g | Mozzarellajuusto |
1rkl | Oliiviöljy |
Suola | |
Rouhittu mustapippuri |
- Pannukakku:
- Valmista pannukakku sekoittamalla kauramaitoon kananmunat, sulatettu voi, vehnäjauhot, kypsät kauranjyvät ja suola.
- Siirrä pannukakkutaikina voideltuun uunivuokaan ja paista 175 C asteessa noin 20 minuuttia.
- Tomaattisalaatti:
- Valmista tomaattisalaatti sekoittamalla kirsikkatomaatit, punasipuli ja oliiviöljy keskenään.
- Tomaatteina voit käyttää niin kirsikkatomaatteja kuin helmitomaattejakin.
- Kuvassa on käytetty sekä Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia että Närpiön Vihanneksen oranssia helmitomaattia.
- Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Revi joukkoon mozzarellajuustot ja tarjoile.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.