Mehukkaat kesäkurpitsapihvit
Helpot ja maistuvat kesäkurpitsapihvit halloumilla jotka valmistuvat näppärästi uunissa.

1kpl | Iso kesäkurpitsa (n 300g) |
1tl | Suolaa |
200g | Halloumijuustoa |
1kpl | Keltainen sipuli |
2,5dl | Kauraryynejä |
2kpl | Kananmunaa |
1tl | Suolaa |
2tl | Timjamia |
2tl | Oreganoa |
1mm | Mustapippuria |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeasti.
- Aseta leikkuulaudalle ja ripottele 1 tl suolaa päälle jotta osa nesteestä poistuu kesäkurpit-sasta.
- Raasta halloumijuusto ja kuori sekä hienonna sipuli.
- Sekoita kauraryynit, kananmuna, sipuli ja mausteet kulhossa.
- Sekoita hyvin.
- Purista neste revitystä kesäkurpitsasta ja sekoita se muiden ainesten joukkoon.
- Lisää raastettu halloumi ja sekoita hyvin, mieluusti käsin.
- Anna seoksen seistä n 10 minuuttia.
- Aseta pellille leivinpaperi ja muotoile seoksesta käsin n 1sm paksuisia pihvejä.
- Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.