Kotopata
Pavuista tai linsseistä sekä kotimaisista juureksista valmistettava pataruoka.

1Rkl | Kasvisöljy (oliiviöljy) |
1Kpl | Sipuli pilkottuna |
3Kpl | Porkkana pilkottuna |
0,1L | Vesi |
1Viipale | Inkivääri kuorittuna |
4Dl | Ohrasuurimo |
1,5Tl | Suola |
2Dl | Papuja tai linssejä (härkäpapu) |
1Kpl | Purjosipuli |
2Tl | Ruohosipuli tuoreena tai kuivattuna |
2Tl | Persilja tuoreena tai kuivattuna |
1Tl | Paprikajauhe |
1Tl | Kurkumajauhe |
0.1-2Dl | Pähkinä (esim cashew) |
- Käsittele pavut/linssit niiden tarpeen mukaan (esim liotus, keittäminen, kypsentäminen)
- Kuullota sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä ja lisää vesi.
- Kun vesi kiehuu, lisää inkivääri ja ohrasuurimot. Anna kiehua ja lisää suola ja loput ainesosat
- Keitä ja kypsytä suurimoiden keittoajan mukaan.
- Inkivääriviipaleen voi jättää syömättä kun se tulee vastaan lautasella.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.