Kotopata
Pavuista tai linsseistä sekä kotimaisista juureksista valmistettava pataruoka.

1Rkl | Kasvisöljy (oliiviöljy) |
1Kpl | Sipuli pilkottuna |
3Kpl | Porkkana pilkottuna |
0,1L | Vesi |
1Viipale | Inkivääri kuorittuna |
4Dl | Ohrasuurimo |
1,5Tl | Suola |
2Dl | Papuja tai linssejä (härkäpapu) |
1Kpl | Purjosipuli |
2Tl | Ruohosipuli tuoreena tai kuivattuna |
2Tl | Persilja tuoreena tai kuivattuna |
1Tl | Paprikajauhe |
1Tl | Kurkumajauhe |
0.1-2Dl | Pähkinä (esim cashew) |
- Käsittele pavut/linssit niiden tarpeen mukaan (esim liotus, keittäminen, kypsentäminen)
- Kuullota sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä ja lisää vesi.
- Kun vesi kiehuu, lisää inkivääri ja ohrasuurimot. Anna kiehua ja lisää suola ja loput ainesosat
- Keitä ja kypsytä suurimoiden keittoajan mukaan.
- Inkivääriviipaleen voi jättää syömättä kun se tulee vastaan lautasella.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.