Kunnon tzatziki
Huhhuh mitkä maut! Aidossa tzatzikissa valkosipuli saa maustaa jogurttia vähintään tunnin ajan ja kurkku on kunnolla valutettu, jonka ansiosta kastike on ihanan paksua. Tilli sopii tzatzikin mausteeksi mainiosti!

Ainesosat
| 0,5kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
| 3dl | Turkkilaista jogurttia |
| 2kpl | Valkosipulinkynttä |
| 2rkl | Oliiviöljyä |
| 1rkl | Valkoviinietikkaa |
| 0,5tl | Suolaa |
| 1rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
Annosta
Kategoriat
| Ruokalaji | Kastikkeet ja marinadit Salaatit Lisukkeet |
| Erikoisruokavalio | Kananmunaton Kananmunaton Gluteeniton |
| Kausi | Arkiruoka Kesä Satokausi Juhla BBQ |
| Vaikeusaste | Helppo |
| Valmistusaika | Yli 60 min |
| Valmistustapa | Sekoitettu |
Tee näin:
- Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan vähintään tunniksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan ja suolan kanssa. Laita jogurtti maustumaan jääkaappiin kurkkujen valumisen ajaksi.
- Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tilli. Tarkista maku. Tarjoile tzatziki esimerkiksi kasvispihvien kanssa.
Uusia ideoita. Uusia makuja. Reseptit, joita et halua ohittaa.
Löydä makuja, jotka yllättävät - kasvisreseptejä ja kauden vinkkejä, jotka tekevät ruoanlaitosta hauskempaa. Kaksi kertaa kuussa, suoraan sähköpostiisi.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.







