Kurpitsapasta
Kurpitsa ei ole se kaikkein tavallisin aines ruuanlaitossa ja siksi se voi olla monelle tuntematon. Tässä hyvä resepti jonka avulla saat kurpitsan helposti mukaan ruuanlaittoon.

500g | Kurpitsaa |
2kpl | Sipuli |
1dl | Valkoviini |
1rkl | Valkoviinietikka |
0,5dl | Oliiviöljy |
2dl | Ruokakerma |
50g | Parmesanjuustoraaste |
0,5tl | Mustapippurijauhe |
1tl | Suola |
0,5ruukku | Tuore timjami |
500g | Pasta |
- Keitä pasta paketissa olevan ohjeen mukaisesti.
- Kuori ja poista siemenet kurpitsasta, pilko.
- Hienonna sipuli.
- Kuumenna kattila.
- Lisää kattilaan oliiviöljy, sipulit ja kurpitsa.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää kattilaan valkoviini ja valkoviinietikka.
- Anna kiehua hetki.
- Lisää kattilaan kerma.
- Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
- Soseuta.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pyörittele kurpitsakastike pastan joukkoon.
- Tarjoile tuoreen lehtitimjamin ja parmesanjuustoraasteen kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.