Lasagne
Vielä yksi kotiäidin klassikoista jossa hiukan tulisuutta harissatahnasta ja ruokaisa täyteläisyys pavuista!

500g | Lasagnelevyjä, täysjyvä |
100g | Juustoraastetta |
Papukastike | |
450g | Cannellinipapuja, keitettyjä |
1kpl | Paprika |
1kpl | Keltasipuli, iso |
1kpl | Solo valkosipuli |
0,33ruukkua | Oreganoa, tuoretta |
0,5kpl | Kesäkurpitsaa |
1kpl | Porkkana |
50g | Voita tai öljyä |
1kpl | Liemikuutio |
4dl | Tomaattimurskaa |
4dl | Vettä |
2tl | Harissatahnaa |
2tl | Suolaa |
Juustokastike | |
6dl | Maitoa, punaista |
1kpl | Liemikuutio |
1rkl | Maizena |
0,5dl | Vettä |
175g | Pizzajuustosekoitusta, raastettu |
- Papukastike
- Aseta uuni 175 asteeseen.
- Huuhdo pavut ja anna veden valua pois.
- Hienonna paprika, sipuli, valkosipuli ja oregano.
- Kuori porkkana ja raasta yhdessä kesäkurpitsan kanssa jykevämmästä päästä.
- Kuullota kaikki vihannekset paistinpannulla voissa tai öljyssä.
- Kaada sekaan tomaattimurska, vesi, harissatahna ja suola.
- Anna kastikkeen poreilla n 10-15 minuuttia kunnes kastike kiinteytynyt kunnolla.
- Tee sillä välin juustokastike.
- Juustokastike
- Kiehauta maito lihaliemikuution kanssa.
- Sekoita maizena veteen ja sakeuta maitoseos.
- Lisää juusto ja kiehauta.
- Viimeistele
- Laita uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyille papukastiketta ja juustokastiketta, juustokastikkeella aloittaen ja päättäen.
- Laita päällimmäiseksi juustoraaste.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.