Makaronilaatikko
Makaronilaatikko on klassikko, jota aika ei koskaan jätä. Tämä vegetaarinen vaihtoehto on erittäin lähellä perinteistä mutta täytetty ihanilla juureksilla ja pienellä hitusella piparjuurta.

Makaronilaatikko | |
1pussi | Makaronia, 400g |
250g | Porkkanaa |
250g | Palsternakkaa |
150g | Selleriä |
2kpl | Keltasipulia |
40g | Piparjuurta |
1rkl | Öljyä |
100g | Juusto, raastettu |
Munamaito | |
6dl | Maitoa, punainen |
3kpl | Kananmunaa |
0,5tl | Suolaa |
1mm | Valkopippuria |
Päälle | |
2rkl | Korppujauhoja |
- Makaronilaatikko
- Aseta ilmakiertouuni 200 asteeseen.
- Keitä makaronit paketissa olevien ohjeiden mukaisesti, kaada vesi pois siivilällä.
- Kuori sillä aikaa juurekset.
- Leikkaa kaikki n 1 cm kokoisiksi kuutioiksi paitsi piparjuuri joka raastetaan hienoksi ja laitetaan sivuun.
- Ruskista juurekset rypsiöljyssä paistinpannulla.
- Sekoita keitetyt makaronit yhteen paistettujen juuresten kanssa, raastetun piparjuuren sekä juustoraasteen kanssa.
- Kaada kaikki uunivuokaan.
- Munapaito
- Sekoita munamaidon ainekset ja kaada makaronisekoituksen päälle.
- Tomuta päälle korppujauhoja, paista uunissa n 30-40 minuuttia kunnes munamaito on kiinteytynyt.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.