Minipavlova-kakkuja
Rapea ja sitkeä marenki, happamuus lemon curdista, kuohukermaa ja tuoreita marjoja, kuka sitä voi vastustaa?

Ainesosat
Marengit | |
3kpl | Kananmunavalkuaista |
3dl | Sokeria |
1tl | Vaniljasokeria |
1tl | Puristettua sitruunamehua |
Lemon curd, 1 annos | |
2kpl | Ekologista sitruunaa |
2dl | Sokeria |
80g | Voita |
Vettä | |
Tarjoiluun | |
Kuohukermaa | |
Tuoreita marjoja | |
Ananaskirsikoita | |
Maustekirveliä tai sitruunamelissaa | |
Puuterisokeria | |
Kaakaojauhetta |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka Juhla Kesä |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Keitetty Sekoitettu Uunissa |
Tee näin:
- Marengit
- Erota kananmunavalkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
- Vatkaa kananmunavalkuaiset kuohkeiksi 2-3 minuuttia kovalla teholla.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia kunnes marenkitaikina on kiiltävä.
- Paista 15 minuuttia 150 asteessa, laske lämpöä ja paista vielä 30 minuuttia.
- Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
- Lemon curd
- Raasta kuori sitruunoista, purista mehu ja sekoita.
- Lisää kananmunat ja sokeri, anna hautua miedolla teholla koko ajan sekoittaen tai kulhossa vesihauteessa.
- Ota levyltä, sekoita joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi vanukkaaksi.
- Anna jäähtyä täysin.
- Kasaa ja tarjoile
- Kasaa pavlovat niin että marenki tulee alle, valuta päälle lemon curdia, pursota tai kauho päälle kuohutettu kerma.
- Aseta päälle tuoreita marjoja, muutama yrtinlehti, runsaasti puuterisokeria ja vähän kaakaojauhetta.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.