Moussaka
Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Tämä vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Ainesosat
2kpl | Munakoisoa |
1kpl | Kesäkurpitsa |
200g | Keitettyä perunaa |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1prk | Murskattuja tomaatteja |
1prk | Punaisia linssejä, esikeitettyjä |
1tl | Pizzamaustetta |
5dl | Maitoa |
Ruokaöljyä | |
Maizenaa suurustamiseen | |
Suolaa | |
Pippuria | |
Juustoraastetta |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton |
Kausi | Arkiruoka Kesä Satokausi |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Uunissa |
Tee näin:
- Laita uuni 200 asteelle.
- Viipaloi munakoiso ja ripottele suolaa päälle, anna seistä n. 15 min jotta liika vesi vetäytyy pois.
- Viipaloi keitetty peruna ja kesäkurpitsa.
- Pilko sipuli ja valkosipuli, freesaa ne ruokaöljyssä.
- Lisää pizzamausta ja murskatut tomaatit.
- Anna kiehua hetken, mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää viimeiseksi punaiset linssit.
- Keitä maito kattilassa, suurusta maizenalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Laita joka toinen kerros vihanneksia ja toinen kerros kastiketta uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile hyvän fetajuustosalaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.