Moussaka
Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Tämä vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

2kpl | Munakoisoa |
1kpl | Kesäkurpitsa |
200g | Keitettyä perunaa |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1prk | Murskattuja tomaatteja |
1prk | Punaisia linssejä, esikeitettyjä |
1tl | Pizzamaustetta |
5dl | Maitoa |
Ruokaöljyä | |
Maizenaa suurustamiseen | |
Suolaa | |
Pippuria | |
Juustoraastetta |
- Laita uuni 200 asteelle.
- Viipaloi munakoiso ja ripottele suolaa päälle, anna seistä n. 15 min jotta liika vesi vetäytyy pois.
- Viipaloi keitetty peruna ja kesäkurpitsa.
- Pilko sipuli ja valkosipuli, freesaa ne ruokaöljyssä.
- Lisää pizzamausta ja murskatut tomaatit.
- Anna kiehua hetken, mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää viimeiseksi punaiset linssit.
- Keitä maito kattilassa, suurusta maizenalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Laita joka toinen kerros vihanneksia ja toinen kerros kastiketta uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile hyvän fetajuustosalaatin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.