Mustapapupullia
Mausteinen tomaattikastike + mustapapujapullia + Dunne tomaatteja = Makuelämys!
Mustapapupullat | |
1purkki | Mustapapuja, n 230g |
1rkl | Pellavansiemeniä, paahdettuja, murskattuja |
3rkl | Vettä |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Solo valkosipuli |
1dl | Korppujauhoja |
1tl | Jauhelihamauste |
1tl | Timjamia, kuivattua |
0,5tl | Suolaa |
Tomaattikastike | |
250g | paseerattua tomaattia |
5g | Tuoretta oreganoa |
0,5tl | Suolaa |
25ml | Viinietikkaa |
25ml | Oliiviöljyä |
10pisaraa | Tabascoa |
1tl | Hunajaa |
1tl | Paprikajauhetta |
0,5mm | Valkopippuria |
- Mustapapupullat
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valuta pavut lävikössä.
- Sekoita pellavansiemenet ja vesi, anna vettyä n 15 minuuttia.
- Hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipuli.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kevyeksi rakeiseksi massaksi.
- Pyöritä n 3 cm isoja pullia, ja aseta uunivuokaan, paista uunissa n 18-20 minuuttia.
- Tomaattikastike
- Tee sillä aikaa kastike.
- Sekoita kaikki ainekset kannuun ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
- Kun pullat ovat paistuneet uunissa, lisää kastike niiden päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
- Tarjoile esim keitettyjen perunoiden ja Dunne tomaattien kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.