Mustapapupullia
Mausteinen tomaattikastike + mustapapujapullia + Dunne tomaatteja = Makuelämys!

Mustapapupullat | |
1purkki | Mustapapuja, n 230g |
1rkl | Pellavansiemeniä, paahdettuja, murskattuja |
3rkl | Vettä |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Solo valkosipuli |
1dl | Korppujauhoja |
1tl | Jauhelihamauste |
1tl | Timjamia, kuivattua |
0,5tl | Suolaa |
Tomaattikastike | |
250g | paseerattua tomaattia |
5g | Tuoretta oreganoa |
0,5tl | Suolaa |
25ml | Viinietikkaa |
25ml | Oliiviöljyä |
10pisaraa | Tabascoa |
1tl | Hunajaa |
1tl | Paprikajauhetta |
0,5mm | Valkopippuria |
- Mustapapupullat
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valuta pavut lävikössä.
- Sekoita pellavansiemenet ja vesi, anna vettyä n 15 minuuttia.
- Hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipuli.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kevyeksi rakeiseksi massaksi.
- Pyöritä n 3 cm isoja pullia, ja aseta uunivuokaan, paista uunissa n 18-20 minuuttia.
- Tomaattikastike
- Tee sillä aikaa kastike.
- Sekoita kaikki ainekset kannuun ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
- Kun pullat ovat paistuneet uunissa, lisää kastike niiden päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
- Tarjoile esim keitettyjen perunoiden ja Dunne tomaattien kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.