Pääkallopata
Soijarouhe - tuo tumma oudolta haiseva rae - on tuote, jota kannattaa aina pitää kaapissa pahan (tai laiskan) päivän varalta. Tällä pomminvarmalla reseptillä siitä saa nopeasti "lihasan" eikä valmistuksessa tarvita outoja ainesosia. Jos haluat "kastikemaisen", lisää 2 dl kermaa ja sakeuta pannulla.
2-3rkl | Oliiviöljyä |
1-2tl | Kuivattua basilikaa (kaupasta tai omasta kuolleesta yrttipurkista) |
2dl | Tummaa soijarouhetta |
2-3rkl | Soijakastiketta |
1rkl | Tomaattipyrettä |
2dl | makaronia (tai muuta pastaa) |
Mustapippuria |
- Kaada öljy pannulle ja laita liesi täysille. Öjyn määrä näyttää suurelta muttei ole. Lisää tumma soijarouhe pannulle ja sekoita. Lisää öljyä jos näyttää täysin kuivalta, mutta ei niin että soijarouhe lilluu öljyssä.
- Aloita makaronien valmistus. Ne voivat keittyä sivussa. Muista sekoitella makaronia silloin tällöin ettei pala pohjaan.
- Sekoittele soijarouhetta pannulla ja anna paahtua. Laske lämpö keskitasolle. Lisää basilika ja sekoita lisää.
- Kaada soijakastike pannulle. Sekoita kunnes voimakas kuplinta ja sihinä on lakannut.
- Lisää tomaattipyree soijan sekaan. Sekoita kunnes tomaattia ei enää erota. Laita lämpö nollille. Mausta halutessasi mustapippurilla ja maista tarvitseeko lisätä suolaa (itse en lisää koska soijakastike on luonnostaan todella suolaista).
- Sekoita soijarouhe ja keitetyt makaronit pannulla ja kaada tarjoiluastiaan tai kaada suoraan lautaselle ja sekoita siinä yhteen.
- Nauti!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.