Panerad aubergin med tomatsås och ris
Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.
Auberginbiffar | |
1st | Aubergin, stor |
Vetemjöl | |
1st | Ägg |
100g | Emmentalost, riven |
Olja till stekning | |
Tomatsås | |
500g | Inhemska tomater |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Gul lök |
Olivolja | |
Örter | |
2dl | Basmatiris |
- Auberginbiffar
- Skär auberginen i tjocka skivor och panera först med vetemjöl och sedan i ost-ägg blandningen.
- Stek biffarna i lite olja så att de får en fin färg och blir mjuka.
- Tomatsås
- Finhacka lökarna och fräs upp i lite olivolja och tillsätt de tärnade tomaterna.
- Koka ihop och smaksätt tomatsåsen med salt och vitpeppar samt örter.
- Servera med kokt ris och en god sallad.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.