Paneroitu munakoiso survotuilla perunoilla
Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.

Paneroitu munakoiso | |
1 | Munakoiso (n. 250g) |
2dl | Vehnäjauhoja |
2kpl | Kananmunaa |
2dl | Pankojauhoja |
Oliiviöljyä | |
Valkopippuria | |
Valkosipulijauhetta | |
Suolaa | |
Survotut perunat | |
500g | Perunaa |
1kpl | Keltasipuli |
50g | Voita |
Vettä | |
Suolaa | |
0,5dl | Hienonnettua ruohosipulia |
Tarjoiluun | |
Sitruunalohkoja |
- Paneroitu munakoiso
- Aloita kuorimalla munakoiso ja leikkaa se pituus suunnassan 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Levitä viipaleet esim leikkuulaudalle ja suolaa ylinpuoli, anna viipaleiden levätä vähintään 15 minuuttia.
- Aloita sillä aikaa perunoiden valmistus.
- Tupla paneroi munakoisot: laita jauhot yhteen kulhoon, kananmunat toiseen ja panko korppujauhot kolmanteen.
- Pyyhi suola pois munakoisoviipaleilta ja käännä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi panko korppujauhoissa.
- Paista viipaleet kullanruskeiksi keskilämmöllä runsaassa määrässä oliiviöljyä, mausta suolalla, valkopippurilla ja valkosipulijauheella.
- Survotut perunat
- Kuori perunat ja sipuli.
- Leikkaa karkeiksi paloiksi ja laita kattilaan, täytä vedellä niin että juurekset juuri peittyvät, lisää voi ja 1 mm suolaa.
- Anna kiehua, kunnes perunat pehmenevät, n 15-20minuuttia.
- Kaada vesi perunoista, survo ne perunasurvimella.
- Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
- Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.