Paprikapasta med chili
Spetspaprikans sötma och chilins hetta, en härlig kombination med en god pasta.

4st | Spetspaprikor |
0,5dl | Olivolja till ugnsrostningen |
1st | Färsk chili |
2msk | Olivolja |
2msk | Vitvinsvinäger |
0,5st | Citron, saften |
0,5dl | Solrosfrön |
0,5dl | Pumpafrön |
1st | Vitlöksklyfta |
0,5dl | Basilika |
0,5dl | Bladpersilja |
2krm | Svartpeppar |
1tsk | Salt |
0,5pkt | Fetaost |
1dl | Parmesanost |
4portioner | Pasta |
- Börja med att rosta de olivoljedränkta spetspaprikorna i ugn, ca 20 minuter tills de blivit skrynkliga och lite brända i kanterna. Skalen behöver inte avlägsnas utan sätt dem som de är i mixern.
- Kör spetspaprikorna, chili (avlägsna frön), vitvinsvinäger, citronsaften, olivoljan och de olika frön samt vitlöken i mixern. Krydda med salt och svartpeppar.
- Kör blandningen slät, smaka av och krydda mera vid behov. Ifall man vill kan man tillsätta lite crème fraiche för att tillföra lite mjukhet.
- Koka pastan al dente i saltat vatten. Låt rinna av och tillsätt pastasåsen. Blanda och tillsätt smulat fetaost. Hacka örterna och riv parmesanosten.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.