Parsakeitto ja salaattilisuke
Sileä ja pehmeä parsakeitto ja lisukkeeksi vihreä salaatti. Täydellinen ateria kun haluat jotain kevyttä ja maukasta.

Ainesosat
Parsakeitto: | |
500g | Parsa |
1kpl | Sipuli |
1tsk | Oliiviöljy |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
4dl | Vesi |
100g | Sitruunanmakuinen tuorejuusto |
3dl | Kerma |
1tl | Suola |
1tl | Rouhittua mustapippuria |
Ruohosipulia ja oliiviöljyä koristeeksi | |
Salaattilisuke: | |
1kpl | Sydänsalaatti |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
100g | Herneitä |
0,5kpl | Punasiouli |
1tl | Oliiviöljy |
1tl | Valkoviinietikka |
0,5tl | Suola |
0,5tl | Rouhittu mustapippuri |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Alkupalat Lisukkeet Keitot Salaatit Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Laktoositon |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Kurkut |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Keitetty Miksaamalla Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Valmista ensin salaattilisuke.
- Pilko sydänsalaatti ja kurkku.
- Lisää herneet.
- Suikaloi punasipuli.
- Lisää oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri.
- Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa.
- Pese parsat.
- Leikkaa parsoista kuiva tyviosa pois ja leikkaa parsatangot neljään osaan.
- Pilko sipuli.
- Lisää kattilaan parsat, sipuli ja oliiviöljy.
- Kuullota muutama minuutti.
- Lisää kasvisliemikuutio ja vesi.
- Keitä n. 5 minuuttia, kunnes parsat ovat kypsiä.
- Lisää tuorejuusto, kerma, suola ja mustapippuri.
- Ota pois liedeltä ja soseuta.
- Koristele annos ruohosipulilla ja oliiviöljyllä.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.