Pasta alla Norma
Pasta Alla Norma, eller som man också kan säga, spagetti med aubergin och tomatsås.

3st | Vitlöksklyftor |
400g | Burktomater |
1st | Aubergin, liten |
1kruka | Färsk basilika |
1pkt | Mozzarella |
Spagetti/Pasta | |
Olivolja | |
Svartpeppar | |
Salt |
- Hacka och fräs vitlöken.
- Tillsätt tomatkross/eller de hackade burktomaterna i stekpannan och låt sjuda i ca 20 minuter.
- Skär aubergin och stek dem i en ren stekpanna i rikligt med olivolja i ca 5 minuter, enda tills aubergin bitarna får en fin gyllene färg. Akta så att du inte bränner dem.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Tillsätt auberginen i tomatsåsen just innan pastan är klar.
- Krydda med salt och peppar.
- Skär mozzarellan i mindre bitar.
- Blanda tomatsåsen och pastan.
- Tillsätt hackad basilika och mozzarella bitarna.
- Ät genast.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.