Pasta med rostade tomater
Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.

1ask | Körsbärstomater, inhemska |
1st | Broccoli, inhemsk |
1st | Solovitlök |
Olivolja | |
Svartpeppar | |
Salt | |
Citronsaft | |
Pasta | |
Till servering: | |
1dl | Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går! |
- Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
- Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
- Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
- Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
- Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
- Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
- Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.