Porkkanalaatikko
Oletko aina elänyt uskossa että laatikoiden valmistus itse joulupöytään on työlästä ja vaikeaa? Tämä resepti todellakin kertoo sen että perinteisen porkkanalaatikon voi tehdä helposti itse ja siitä saa vielä todella maukkaan. Muistatko miltä isoäidin porkkanalaatikko maistui ja haluaisit itse valmistaa yhtä hyvää.. kokeile tätä maukasta porkkanalaatikkoa ja onnistut helposti.
1kg | Porkkana |
2dl | Puuroriisi |
3dl | Maito |
2dl | Ruokakerma |
100g | Voi |
2tl | Suola |
1tl | Jauhettu inkivääri |
2dl | Korppujauho |
- Kuori ja pilko porkkanat.
- Keitä porkkanat kypsäksi vedessä.
- Keitä toisessa kattilassa puuroriisi vedessä kypsäksi.
- Kaada keitinvesi pois, mutta ota puolisen litraa talteen
- Soseuta porkkanat, ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
- Lisää porkkanasoseeseen riisipuuro, maito, kerma, voi, suola ja inkivääri.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista porkkanalaatikkoa 175 asteessa noin tunti, kunnes se on saanut kauniin värin ja kiinteyden.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.