Punajuuri- ja tattarijauhopihvejä
Punajuuret antavat kivan värin lautaselle.

500g | Punajuuria |
0,5ruukkua | Persiljaa |
4rkl | Kikhernejauhoja |
250g | Tattarisuurimoa, keitettyä |
1tl | Suolaa |
1dl | Soijakermaa |
1mm | Valkopippuria |
Rypsi tai rapsiöljyä paistamiseen |
- Kuori punajuuret ja leikkaa pienempiin paloihin.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, kunnes massa on kevyesti rakeinen.
- Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Anna massan kohota noin puoli tuntia.
- Muotoile taikina n. 4-5 cm pulliksi, litistä kämmenten välillä n 2 cm paksuiksi pihveiksi.
- Paista runsaassa määrässä rypsiöljyä keskilämpöisessä paistinpannussa.
- Käännä pihvit varovaisesti, etteivät mene rikki.
- Tarjoile esim. humuksen, itujen ja keitettyjen vihannesten kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.