Kasvisreseptit

Ratatouille uunissa

Ranskasta alkuperänsä saanut makurikas kasvispaistos jonka nimi tulee ranskankielestä ja viittaa yhteen sekoittamiseen. Ateriakin on juuri sitä eli monipuolinen, maukas ja terveellinen. Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja voit tarjoilla tätä vaikka paremmissakin juhlissa.
(0)
(28)
Tulosta
2kplKesäkurpitsa
1pssNärpiön Vihanneksen Snäxi minipaprikoita
4kplNärpiön Vihanneksen tomaatti
1kplNärpiön Vihanneksen Munakoiso (iso)
1kplSipuli
3kplValkosipulinkynsi
400gTomaattimurska
3rklEkstra-neitsytoliiviöljy
1nippuTuore timjami
1nippuTuore basilika
2tlSuola
1tlRouhittu mustapippuri
1rklSokeri
  1. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat suunnilleen samankokoisiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lisää siihen 2 rkl oliiviöljyä.
  4. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.
  5. Lisää joukkoon tomaatit, tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä kastikkeeksi.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Hienonna tuoretta timjamia 2 rkl ja lisää joukkoon.
  8. Voitele uunivuoka 1 rkl oliiviöljyä.
  9. Levitä vuoan pohjalle tomaattikastiketta.
  10. Asettele kasvisviipaleita vuorotellen kauniiseen rinkiin.
  11. Lisää taas päälle tomaattikastiketta ja seuraavaksi kasvisviipaleita.
  12. Paista 175 C asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  13. Ennen tarjoilua revi tuoretta basilikaa ratatouillen päälle.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.