Ratatouille uunissa
Ranskasta alkuperänsä saanut makurikas kasvispaistos jonka nimi tulee ranskankielestä ja viittaa yhteen sekoittamiseen. Ateriakin on juuri sitä eli monipuolinen, maukas ja terveellinen. Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja voit tarjoilla tätä vaikka paremmissakin juhlissa.
2kpl | Kesäkurpitsa |
1pss | Närpiön Vihanneksen Snäxi minipaprikoita |
4kpl | Närpiön Vihanneksen tomaatti |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Munakoiso (iso) |
1kpl | Sipuli |
3kpl | Valkosipulinkynsi |
400g | Tomaattimurska |
3rkl | Ekstra-neitsytoliiviöljy |
1nippu | Tuore timjami |
1nippu | Tuore basilika |
2tl | Suola |
1tl | Rouhittu mustapippuri |
1rkl | Sokeri |
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat suunnilleen samankokoisiksi viipaleiksi.
- Hienonna valkosipuli ja sipuli ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lisää siihen 2 rkl oliiviöljyä.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaatit, tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä kastikkeeksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Hienonna tuoretta timjamia 2 rkl ja lisää joukkoon.
- Voitele uunivuoka 1 rkl oliiviöljyä.
- Levitä vuoan pohjalle tomaattikastiketta.
- Asettele kasvisviipaleita vuorotellen kauniiseen rinkiin.
- Lisää taas päälle tomaattikastiketta ja seuraavaksi kasvisviipaleita.
- Paista 175 C asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Ennen tarjoilua revi tuoretta basilikaa ratatouillen päälle.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.