Kasvisreseptit

Rotsakspanna med Halloumi

Gör en större mängd och spara till följande dag.
(0)
(352)
Ainesosat
Tulosta
150gKålrot
150gPalsternacka
150gBatat
3stMorötter
1stGul lök, stor
0,5dlRypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
socker
200gHalloumiost
1mskRypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Pääruoat
Lisukkeet
Erikoisruokavalio
Kananmunaton
Gluteeniton
Kausi
Satokausi
Kesä
Arkiruoka
Vaikeusaste
Helppo
Valmistusaika
Alle 30 min
Valmistustapa
Paistettu
Uunissa
Tee näin:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.
JL
Kokkisi oli:Jens LindstedtSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.