Summerrolls
Tämä on tuore ja kylmä versio rasvaisista friteeratuista kevätrullista. Rulla täytetään kuten friteerattu kevätrulla kastettuun riisipaperiin mutta täytetään tuoreilla vihanneksilla ja mielellään esim. tuoreella mangolla!

Täyte | |
100g | Vermicelli-nuudeleita |
300g | Vihanneksia, pieniksi suikaloituja |
Esim. porkkanaa, valkokaalia, kevätsipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa | |
1,5dl | Vettä kiehuvaa |
1kpl | Mango, kypsä |
3rkl | Soijaa |
2rkl | Kasvisfondia |
2tl | Scriracha, väkevä chilikastike |
1rkl | Sitruunaöljyä |
Suolaa, valkopippuria | |
Riisipaperi | |
12-15kpl | Riisipaperia |
- Täyte
- Laita vermicelli-nuudelit kulhoon ja hienoksi suikaloidut vihannekset toiseen kulhoon.
- Kaada kiehuvaa vettä sekä nuudeleiden että vihannesten päälle, anna vettyä n 3 minuuttia.
- Kaada vesi pois ja viilennä kylmän veden alla lävikössä ja anna veden valua pois.
- Kuori mango ja leikkaa suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin kulhossa.
- Mausta täyte suolalla ja valkopippurilla.
- Valmistele
- Kasta yksi riisipaperi kerrallaan lämpimässä vedessä noin 10-15 sekuntia.
- Jaa noin 1-1,5 dl täytteestä riisipaperille, taita alareuna sekä sivut täytteen päälle ja sen jälkeen rullaa niin tiukoiksi rulliksi kuin vain mahdollista.
- Toista ja tee yksi rulla valmiiksi kerralla.
- Tarjoile haaleana tai kylmänä esim. tuoreen korianterin ja makean chilikastikkeen kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.