Tomaatti-peruna-vuoka
Helppoa kuin heinänteko on vanha sanonta joka kuvastaa tätä maukasta tomaatti-peruna-vuokaa täydellisesti. Vaihtelu virkistää on toinen. Lisukkeena tai sellaisenaan ihanan leivän kanssa, kaikki käy.
1kg | Närpiön Vihanneksen San Marzano |
600g | Peruna |
3kpl | Valkosipulin kynsi |
2tl | Suola |
2tl | Mustapippurirouhe |
2dl | Kerma |
Tuore basilika tarjoiluun |
- Viipaloi kuoritut perunat.
- Viipaloi tomaatit.
- Hienonna valkosipuli (3kpl valkosipulinkynttä tai 1kpl yksikyntinen).
- Asettele perunasiivuja vuoan pohjalle ja sitten tomaattia.
- Lisää päälle suolaa, mustapippuria ja hienonnettua valkosipulia.
- Tee useita kerroksia, kunnes vuoka on täynnä (tomaatit päällimmäisenä).
- Lisää kerma.
- Paista 200 C asteisessa uunissa n. 45-60 minuuttia, kunnes peruna on kypsää ja tomaatit ottaneet kauniisti väriä.
- Koristele tuoreella basilikalla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.