Tomaattifocaccia
Foccacia on perinteinen italialainen leipä. Foccaciaa paistetaan uunissa, ja lopputulos on pehmeä, ilmava ja herkullisen tuoksuva leipä. Sitä voi nauttia sellaisenaan, dipata oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan tai käyttää pohjana erilaisille täytteille, kuten tomaateille, mozzarellalle, oliiveille ja yrttiseoksille.
6dl | Vettä |
1,5dl | Oliiviöljy |
40g | Tuore hiiva |
3tl | Suola |
1kg | Vehnäjauho |
1ras | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaatteja |
3kpl | Rosmariinin oksa |
- Valmista taikina lisäämällä hiiva ja 1 dl oliiviöljyä kädenlämpöiseen veteen.
- Hiivan liuettua, lisää joukkoon 2 tl suolaa ja vehnäjauhot.
- Vaivaa taikinaksi.
- Voitele vuoka oliiviöljyllä.
- Painele taikina vuokaan.
- Anna kohota.
- Työnnä leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja (voit myös käyttää helmitomaatteja tai Dunne tomaatteja).
- Paista 175 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
- Irroita rosmariinin lehdet oksista ja hienonna.
- Voitele 0,5 dl oliiviöljyllä pinta ja ripottele päälle hienonnetut rosmariinit ja 1 tl suolaa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.