Kasvisreseptit

Tomaattifocaccia

Foccacia on perinteinen italialainen leipä. Foccaciaa paistetaan uunissa, ja lopputulos on pehmeä, ilmava ja herkullisen tuoksuva leipä. Sitä voi nauttia sellaisenaan, dipata oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan tai käyttää pohjana erilaisille täytteille, kuten tomaateille, mozzarellalle, oliiveille ja yrttiseoksille.
(1)
(441)
Tulosta
6dlVettä
1,5dlOliiviöljy
40gTuore hiiva
3tlSuola
1kgVehnäjauho
1rasNärpiön Vihanneksen kirsikkatomaatteja
3kplRosmariinin oksa
  1. Valmista taikina lisäämällä hiiva ja 1 dl oliiviöljyä kädenlämpöiseen veteen.
  2. Hiivan liuettua, lisää joukkoon 2 tl suolaa ja vehnäjauhot.
  3. Vaivaa taikinaksi.
  4. Voitele vuoka oliiviöljyllä.
  5. Painele taikina vuokaan.
  6. Anna kohota.
  7. Työnnä leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja (voit myös käyttää helmitomaatteja tai Dunne tomaatteja).
  8. Paista 175 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  9. Irroita rosmariinin lehdet oksista ja hienonna.
  10. Voitele 0,5 dl oliiviöljyllä pinta ja ripottele päälle hienonnetut rosmariinit ja 1 tl suolaa.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(1)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.