Tomaattikauratto
Koe uusi kasvisruoan klassikko: tomaattikauratto – täyteläinen, kaurainen risoton kaltainen herkku, jossa yhdistyvät lempeä kaura, aromikkaat Närpiön tomaatit ja ripaus parmesaania. Tämä kauratto sopii täydellisesti arki-illalliseksi tai illallisjuhliin, kun kaipaat lohturuokaa ilman riisin riippuvuutta. Helppo valmistaa yhdellä pannulla, ruokaisa ja kuitupitoinen annos, joka maistuu myös vegaaneille, kun korvaat juuston kasvipohjaisella vaihtoehdolla. (Kauratto on kotimainen, terveellinen vastine perinteiselle risotolle.)

Ainesosat
2rkl | Öljy |
1kpl | Sipuli |
2kpl | Valkosipulin kynsi |
3dl | Ateriajyvää |
5dl | Yrtti-kasvislientä |
25g | Voi |
100g | Mascarpone |
75g | Parmesaanjuustoraaste |
1rasia | Närpiön Vihanneksen dunne tomaatti |
1pikari | Närpiön Vihanneksen oranssi helmitomaatti |
1puntti | Basilika |
1tl | Suola |
50g | Paahdettuja cashew-pähkinöitä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Alkupalat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Laktoositon |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Tomaatit |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Paistettu |
Tee näin:
- Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi.
- Kuullota pari minuuttia öljyssä.
- Lisää ateriajyvät ja kuullota niin ikään pari minuuttia.
- Nosta lämpöä ja lisää pannulle lämmintä kasvislientä erissä, kunnes ateriajyvät ovat melkein kypsiä.
- Pilko tällä välin tomaatit, hienonna basilika ja raasta parmesaani.
- Lisää voi, mascarpone ja parmesaanijuustoraaste.
- Sekoita.
- Lisää tomaatit, basilika ja suola.
- Sekoita.
- Viimeistele annos paahdetuilla cashew-pähkinöillä, parmesaanijuustoraasteella ja basilikalla.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.