Kasvisreseptit

Tomaattirisotto

Risotto on herkullinen italialainen ruokalaji, joka on valmistettu riisistä, yleensä Arborio- tai Carnaroli-riisistä, ja se tarjoillaan yleensä kermaisena ja maukkaana. Rikkaan ja täyteläisen maun lisäksi risotto on erittäin monipuolinen. Tässä reseptissä käytetään juustoja sekä ihania kotimaisia Dunne tomaatteja. Risottoa on helppo valmistaa suuremmankin määrän kerrallaan joten se on helppo laji joko arkeen ja lämmitykseen tai juhlaan suuremmalle ihmismäärälle.
(0)
(132)
Tulosta
400gRisottoriisi
1dlOliiviöljy
3dlValkoviini
1lTomaattimehu
100gMaustamaton tuorejuusto
150gPermesanjuustoraaste
2tlSuola
1rklSokeri
0,5tlMustapippuri
1rasNärpiön Vihanneksen dunne tomaatti
1ruukkuTuore persilja
  1. Kuumenna iso kattila.
  2. Lisää kattilaan oliiviöljy ja risottoriisi.
  3. Kuullota riisiä pari minuuttia.
  4. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  5. Lisää puolet tomaattimehusta.
  6. Keitä risottoa miedolla lämmöllä koko ajan nuolijalla sekoittaen.
  7. Lisää aina tarvittaessa tomaattimehua pikkuhiljaa, jotta seos pysyy juoksevana.
  8. Kunnes risottoriisi on kypsää.
  9. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto ja parmesaanijuustoraaste.
  10. Sekoita tasaiseksi.
  11. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  12. Tarkista maku.
  13. Lisää joukkoon halkaistut dunnetomaatit ja hienonnettu tuore persilja.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.