Tomat-grönkålspaj
Ett hälsosammare val, rågbotten och grönkåls fyllning.
Botten | |
1st | Rågpajbotten, färdig |
Fyllning | |
1pkt | Körsbärstomater, inhemska |
3dl | Grönkål |
1kruka | Färsk oregano |
2dl | Riven emmentalost |
Svartpeppar | |
Salt | |
Paprikapulver | |
Äggmjölk | |
1dl | Mjölk |
1st | Ägg |
- Olja in en pajform, om man vill ha en högre kant på pajen så kan man använda en springform. Kavla ut degen och sätt den i pajformen.
- Stek grönkålen i lite olja, krydda dem med paprikapulver, salt och peppar.
- Halvera körsbärstomaterna och rada ut dem samt grönkålen på pajbottnen. Strö over den hackade oreganon. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda äggmjölken och töm den ovanpå fyllningen. Tillsätt sist den rivna osten.
- Grädda i ca 25-30 minuter i 200 grader.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.