Kasvisreseptit

Tomaattipiirakka á la Hans Välimäki

Hans Välimäen maukas tomaattipiirakka missä käytetty Närpiön Vihanneksen SanMarzano tomaatteja sekä pihvitomaatteja.
(0)
Tulosta
Täyte
800gSanMarzano tomaatteja tai pihvitomaatteja
2tlSuolaa
300gValmista suolaista piirakkataikinaa
2rklDijon-sinappia
200gRaastettua emmental-juustoa
Päälle
2tlkuivattua oreganoa
1nippuTuoretta rucolaa
1tilkkaOliiviöljyä
1nippuTuoretta basilikaa
Mustapippuria myllystä
  1. Kuumenna uuni +175c asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
  2. Kauli piirakkataikina ohueksi levyksi voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
  3. Levitä taikina vuokaan siten, että taikinaa tulee tasaisesti joka paikkaan reunoja myöden. Leikkaa ylimääräinen taikina pois jos jää yli.
  4. Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa +175c asteessa noin 10-12 min, kunnes pohja on kypsynyt.
  5. Ota pohja uunista ja voitele se dijonsinapilla ohuelti esimerkiksi pullasutia hyväksi käyttäen.
  6. Lisää pojalle dijonsinapin päälle juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi, mausta tomaattiviipaleet suolalla ja mahdollisesti mustalla pippurilla ja levitä tomaattiviipaleet kauniisti koko komeuden päälle.
  7. Paista kuumassa uunissa noin 15 min, ota piirakka uunista, anna levähtää 10 min ja viimeistele piirakka oliiviöljyllä, oreganolla, basilikalla ja rucolalla ja nauti!
HV
:Hans Välimäki
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.