Valkokaalilasagne mustilla pavuilla ja tuoreilla tomaateilla
Tarjoile perinteisen lasagnen tapaan, esim pinaatin tai Dunne tomaattien kera.

Punainen kastike | |
Närpiön Vihanneksen Tomaattia | |
Keltasipulia | |
Valkosipulinkynttä | |
Porkkanoita | |
Tuoretta timjamia | |
Närpiön Vihanneksen chili | |
Tomaattipyrettä | |
Mustia papuja | |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Sokeria | |
Valkoinen kastike | |
Voita | |
Jauhoja | |
Ruokakermaa | |
Maitoa | |
Kasvisliemikuutio | |
Raastettua punaista emmentaljuustoa | |
Valkokaali lasagnelevyiksi | |
Tarjoiluun | |
Esim. Pinaattia tai | |
Närpiön Vihanneksen Dunne tomaattia |
- Lämmitä kiertoilmauuni 160 asteiseksi.
- Punainen kastike
- Pese ja kuori kasvikset, leikkaa tomaatit, sipuli, valkosipuli, porkkana, timjami ja chili karkeiksi paloiksi.
- Laita kaikki punaisen kastikkeen ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita karkeaksi ryyniseksi massaksi.
- Siirrä massa paistinpannuun, jos kastike on löysä niin voit antaa sen kiehua, kunnes se paksunee.
- Vedä paistipannu levyltä, kun kastike on sopivan paksuinen.
- Valkoinen kastike
- Silata voi matalalla lämmöllä kattilassa, lisää jauhosamalla sekoittaen ja anna paistua hetken.
- Vedä kattila levyltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.
- Kokoaminen ja kypsennys
- Vedä kaalista isoja paloja, käytä lasagnelevyjen sijaan näitä.
- Aloita laittamalla kerros punaista kastiketta pohjalle, sitten kerros kaalia, sen jälkeen 2 kerrosta lisää punaisella kastikkeella, valkoisella kastikkeella ja kaalilla.
- Päällimmäisenä juustokastike (valkoinen kastike).
- Paista uunissa 30 minuuttia, laske sen jälkeen lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia.
- Jos lasagne nopeasti saa paljon väriä niin peitä se esim. alumiinifoliolla.
- Tarjoile perinteisen lasagnen tapaan, esim pinaatin tai Dunne tomaattien kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.