Valkosipuli-seesami-chililinssit
Tarjoile riisin tai nuudeleitten kanssa. Mainio ruoka, jonka voit tehdä etukäteen ja syödä lounaalla seuraavana päivänä.
1pkt | Esikeitettyjä linssejä, vihreitä |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Porkkana, iso |
2nippua | Parsakaalta |
1tl | Chilihiutaleita |
1tl | Inkivääriä, tuoretta |
Öljyä paistamiseen | |
Kastike | |
1tl | Seesamiöljyä |
1,5rkl | Soijaa |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
Lisäksi | |
Ituja | |
Tuoreita yrttejä, basilikaa, minttua, korianteria, lehtipersiljaa | |
Riisiä tai nuudeleita |
- Silppua valkosipuli, porkkana, inkivääri ja parsakaali.
- Laita riisi tai nuudelit keittymään.
- Lisää hieman ruokaöljyä pannulle ja lämmitä se keskilämmölle.
- Lisää valkosipuli, porkkana, parsakaali, chilihiutaleet ja inkivääri.
- Valuta linssit ja lisää ne pannulle.
- Lisää pannulle seesamiöljy, soija, sitruunamehu ja mustapippuri.
- Sekoita ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Annostele valmis riisi kulhoon, lisää linssi-kasvissekoitus.
- Koristele iduilla ja tuoreilla yrteillä.
- Voit halutessasi lisätä annokseen vielä maun mukaan soijaa ja sitruunamehua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.