Valkosipuli-seesami-chililinssit
Tarjoile riisin tai nuudeleitten kanssa. Mainio ruoka, jonka voit tehdä etukäteen ja syödä lounaalla seuraavana päivänä.

1pkt | Esikeitettyjä linssejä, vihreitä |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Porkkana, iso |
2 | Parsakaalta |
1tl | Chilihiutaleita |
1tl | Inkivääriä, tuoretta |
Öljyä paistamiseen | |
Kastike | |
1tl | Seesamiöljyä |
1,5rkl | Soijaa |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
Lisäksi | |
Ituja | |
Tuoreita yrttejä, basilikaa, minttua, korianteria, lehtipersiljaa | |
Riisiä tai nuudeleita |
- Silppua valkosipuli, porkkana, inkivääri ja parsakaali.
- Laita riisi tai nuudelit keittymään.
- Lisää hieman ruokaöljyä pannulle ja lämmitä se keskilämmölle.
- Lisää valkosipuli, porkkana, parsakaali, chilihiutaleet ja inkivääri.
- Valuta linssit ja lisää ne pannulle.
- Lisää pannulle seesamiöljy, soija, sitruunamehu ja mustapippuri.
- Sekoita ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Annostele valmis riisi kulhoon, lisää linssi-kasvissekoitus.
- Koristele iduilla ja tuoreilla yrteillä.
- Voit halutessasi lisätä annokseen vielä maun mukaan soijaa ja sitruunamehua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.