Vardagsgryta
En gryta gjord på bönor eller linser samt inhemska rotsaker.

Ainesosat
1msk | Vegetabilisk olja (olivolja) |
1st | Lök, hackad |
3st | Morot, hackad |
1,5l | Vatten |
1skiva | Skalad ingefära |
4dl | Pärlgryn |
1,5tsk | Salt |
2dl | Bönor eller linser |
1st | Purjolök |
2tsk | Färsk gräslök |
2tsk | Färsk persilja |
1tsk | Paprikapulver |
1tsk | Gurkmeja (pulver) |
1-2dl | Nötter (tex cashew |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Maidoton |
Kausi | Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Voidaan esivalmistella Keitetty |
Tee näin:
- Hantera bönorna/linserna enligt instruktioner (blötlägg, koka, tillred)
- Bryn löken och morötterna i en kastrull med olja och tillsätt vatten.
- Då vattnet kokar, tillsätt ingefära och grynen. Låt koka och tillsätt salt och de andra ingredienserna.
- Koka enligt grynens kokningstid.
- Ingefäraskivan kan lämnas oäten då kommer emot på tallriken.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.