Vegebowl
Tarjoile kasvisten, tuoreiden itujen, merilevän, seesaminsiementen ja soijan kanssa.
4dl | Sushiriisiä |
4rkl | Sushiriisietikka |
2rkl | Miriniä |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
2kpl | Närpiön Vihanneksen chiliä, punainen |
200g | Punakaalia |
2kpl | Avokadoa |
2kpl | Norilevyä |
2dl | Wakame merilevä |
1dl | Soijaa |
Korianteria | |
Seesaminsiemeniä |
- Mittaa sushiriisi siivilään.
- Huuhtele riisiä kylmällä vedellä.
- Laita sushiriisi kylmään veteen likoamaan tunniksi.
- Turvota wakame merilevä kuumassa vedessä.
- Valuta vesi pois ja marinoi wakame soijalla.
- Suikaloi punakaali, punainen chili ja suippopaprika.
- Leikkaa saksilla norilevyt pienemmiksi neliöiksi.
- Halkaise avokadot, poista kivet, kaavi hedelmäliha pois ja siivuta.
- Valuta sushiriisi siivilässä ja huuhtele vielä hetki kylmällä vedellä.
- Mittaa kattilaan 1,5 litraa vettä.
- Lisää riisi kattilaan.
- Lähde lämmittämään miedolla lämmöllä.
- Keitä riisi kypsäksi, jättäen hieman purutuntumaa.
- Valuta tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
- Mausta riisi mirinillä ja riisiviinietikalla.
- Tarjoile kasvisten, tuoreiden itujen, merilevän, seesaminsiementen ja soijan kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.