Vitlöksnudlar
Variera grönsakerna efter tycke och smak!
0,5 | Liten Fenkol |
0,5 | Liten Sparris |
1knyte | Fullkornsnudlar eller Nudlar enligt smak. |
Sås | |
1 | Vitlöksklyftor |
3msk | Olja |
2tsk | Sesamolja |
2msk | Soja |
1 | Lime pressad |
Broccoli |
- Skär grönsakerna i passligt små bitar.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar
- Tillred såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Sesamolja och limesaft enligt smak.
- Värm stekpannan, tillsätt olja och grönsakerna.
- Häll över såsen och blanda grönsakerna väl, stek några minuter, dock med försiktighet så att inte sparrisen mister sin krispighet.
- Häll av nudlarna och sätt dem i stekpannan med grönsakerna. Blanda
- Krydda om det behövs.
- Servera. Mal lite svartpeppar över portionen och häll over lite limesaft vid behov.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.