Yrtticheesecake
Sopii niin kahvipöytään kuin skumppa lasin kanssa!

Pohja | |
200g | Maalahden limppua tai vastaavaa |
75g | Voita |
Täyte | |
0,5ruukkua | Tuoretta rakuunaa |
1nippua | Tilliä |
0,5ruukkua | Timjamia |
0,5ruukkua | Basilikaa |
600g | Maustamatonta tuorejuustoa |
2tl | Dijon-sinappia |
1tl | Suolaa |
2tl | Agar agar |
1dl | Ruokakermaa |
Koristeluun | |
1purkki | Oranssit helmitomaatit |
Tuoreita yrttejä |
- Pohja
- Leikkaa maalahden limppu isoiksi paloiksi, sulata voi.
- Riko limppu voin kanssa monitoimikoneessa rakeiseksi massaksi.
- Purista massa 24cm:n irtopohjavuokaan.
- Aseta kylmään.
- Täyte
- Hienonnettu rakuunaa, tilliä ja basilikaa, laita kulhoon ja sekoita hyvin yhdessä tuorejuuston, sinapin ja suolan kanssa.
- Kiehauta agar agar yhdessä ruokakerman kanssa, anna kiehua muutaman minuutin.
- Sekoita nopeasti lämmin kerma tuorejuusto yrttisekoitukseen, sekoita hyvin.
- Täytä vuoka täytteellä ja aseta kylmään ainakin 3 tunniksi.
- Päällystä juustokakku kotimaisilla keltaisilla helmitomaateilla ja tuoreilla yrteillä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.