Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti
Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti kirsikkatomaateilla & fetajuustolla, joka sopii täydellisesti lounaaksi tai lämpimän aterian lisukkeeksi.

400g | Bataattia |
1tl | Oliiviöljyä |
1tl | Timjamia |
0,5tl | Suolaa |
1dl | Kvinoa |
2dl | Vettä |
1kpl | Keltainen sipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsiä |
1kpl | Kesäkurpitsa (á 200g) |
1dl | Auringonkuivattuja tomaatteja öljyssä |
1tl | Suolaa |
1mm | Mustapippuria |
70g | Rukolaa |
200g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia |
200g | Fetajuustoa |
- Lämmitä ilmakiertouuni 175 asteeseen.
- Kuori ja kuutioi bataatti ja paahda uunissa n. 30 minuuttia.
- Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä.
- Laita kattilaan jossa kiehuvaa vettä ja keitä kannen alla n 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista öljyssä paistinpannulla.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.
- Lisää paistinpannuun ja paista kunnes hiukan pehmeä.
- Kaada valmiiksi keitetty kvinoa paistinpannuun yhdessä auringonkuivattujen tomaattien kanssa.
- Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele rukola ja kirsikkatomaatit ja laita ison kulhoon.
- Ota bataatti uunista ja laita kulhoon kvinoa- ja kesäkurpitsasekoitukseen.
- Sekoita salaatti.
- Murusta fetajuusto ja ripottele salaatin päälle
- Viimeistele chilihiutaleilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.