Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti
Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti kirsikkatomaateilla ja fetajuustolla, joka sopii täydellisesti lounaaksi tai lämpimän aterian lisukkeeksi.
400g | Bataattia |
1tl | Oliiviöljyä |
1tl | Timjamia |
0,5tl | Suolaa |
1dl | Kvinoa |
2dl | Vettä |
1kpl | Keltainen sipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsiä |
1kpl | Kesäkurpitsa (á 200g) |
1dl | Auringonkuivattujatomaatteja öljyssä |
1tl | Suolaa |
1mm | Mustapippuria |
70g | Rukolaa |
200g | Närpiön Vihanneksen Kirsikkatomaatti |
200g | Fetajuustoa |
- Lämmitä ilmakiertouuni 175 asteeseen.
- Kuori ja kuutioi bataatti ja paahda uunissa n. 30 minuuttia.
- Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä.
- Laita kattilaan jossa kiehuvaa vettä ja keitä kannen alla n 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista öljyssä paistinpannulla.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.
- Lisää paistinpannuun ja paista kunnes hiukan pehmeä.
- Kaada valmiiksi keitetty kvinoa paistinpannuun yhdessä auringonkuivattujen tomaattien kanssa.
- Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele rukola ja kirsikkatomaatit ja laita ison kulhoon.
- Ota bataatti uunista ja laita kulhoon kvinoa- ja kesäkurpitsasekoitukseen.
- Sekoita salaatti.
- Murusta fetajuusto ja ripottele salaatin päälle
- Viimeistele chilihiutaleilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.