Punakaali-merileväsalaattia ja fenkolivarsia
Erikoisen kuuloinen yhdistelmä joka yllättää helppotekoisuudellaan seka maullaan. Kuvassa dulse- nimistä levää mutta kaikki levät käyvät – makusi, ja saatavuuden mukaan.

Ainesosat
Kaali | |
0,5kpl | Punakaali |
1tl | Merisuolaa |
2tl | Fenkolin siemeniä |
Mustapippuria myllystä | |
Salaatin kastike (vinegretti) | |
2rkl | Dijon-sinappia |
4rkl | Sitruunamehua |
1dl | Oliiviöljyä |
0,5dl | Auringonkukkaöljyä |
0,5kpl | Valkosipulinkynsi, murskattuna |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Lisukkeet Pääruoat Salaatit Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka Juhla Kesä |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 15 min |
Valmistustapa | Sekoitettu Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Aja kaali keittiömandoliinilla ohuen ohueksi.
- Sekoita salaatinkastike.
- Sekoita kaali ja muuta ainekset isossa astiassa ja lisää joukkoon saalaatinkastike.
- Laita levä kylmään veteen liottumaan kunnes mehevää.
- Sekoita kaikki ainekset laakeassa astiassa ja nostele tarjoilukulhoihin
- Tarjoa annos puikolla syötynä – näin saat kokemukseen lisää eksotiikkaa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.