Punakaali-merileväsalaattia ja fenkolivarsia
Erikoisen kuuloinen yhdistelmä joka yllättää helppotekoisuudellaan seka maullaan. Kuvassa dulse- nimistä levää mutta kaikki levät käyvät – makusi, ja saatavuuden mukaan.

Kaali | |
0,5kpl | Punakaali |
1tl | Merisuolaa |
2tl | Fenkolin siemeniä |
Mustapippuria myllystä | |
Salaatin kastike (vinegretti) | |
2rkl | Dijon-sinappia |
4rkl | Sitruunamehua |
1dl | Oliiviöljyä |
0,5dl | Auringonkukkaöljyä |
0,5kpl | Valkosipulinkynsi, murskattuna |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä |
- Aja kaali keittiömandoliinilla ohuen ohueksi.
- Sekoita salaatinkastike.
- Sekoita kaali ja muuta ainekset isossa astiassa ja lisää joukkoon saalaatinkastike.
- Laita levä kylmään veteen liottumaan kunnes mehevää.
- Sekoita kaikki ainekset laakeassa astiassa ja nostele tarjoilukulhoihin
- Tarjoa annos puikolla syötynä – näin saat kokemukseen lisää eksotiikkaa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.