Bataatti-kookoskeittoa ja marinoituja kikherneitä
Nyt alkaa vesi valumaan kieleltä, kermaisaa lämmintä keittoa ja puruvastuksena kikherneitä. Eihän tätä voi olla kokeilematta. Perheelle illalliseksi tai vieraille alkupalaksi, vaihtoehdot ovat runsaat ja laajat. Keitto on todella mahtava vaihtoehto vaikka moneksi päivää, helppo lämmittää ja ottaa mukaan vaikka töihin lounaaksi.
Bataatti-kookoskeitto: | |
1kg | Bataatti |
2rkl | Rypsiöljy |
3kpl | Keltasipuli |
1kpl | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
400g | Kookoskerma |
Marinoidut kikherneet: | |
300g | Kypsiä kikherneitä |
200g | Närpiön Vihanneksen dunne |
1ruukku | Tuore korianteri |
1kpl | Limen mehu |
Suola | |
Sokeri | |
Rouhittu mustapippuri |
- Bataatti-kookoskeitto:
- Kuori ja pilko bataatit.
- Kuumenna iso kattila.
- Lisää kattilaan öljy, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulit ja bataatit.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon kookoskerma.
- Lisää joukkoon vettä niin, että kasvikset peittyvät.
- Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
- Soseuta keitto.
- Marinoidut kikherneet:
- Valmista seuraavaksi marinoidut kikherneet.
- Sekoita kulhossa kikherneet, pilkotut tomaatit, tuore korinateri ja limenmehu.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Mausta keitto suolalla.
- Tarjoile.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.