Kasvisreseptit

Ezme -Turkkilainen tomaattisalaatti

Hieno turkkilainen Meze kotimaisista raaka-aineista. Kasvikset pilkotaan etukäteen veitsellä mikserin sijaan, joka antaa mukavan rakenteen sekoitukselle. Vinkki jos haluaa säilyttää sekoituksen muutaman päivän: säilytä siivilässä jotta ylimäärinen neste valuu pois ja sekoitus pitää hyvän rakenteen.
(0)
(2630)
Tulosta
4kplNärpiön Vihanneksen tomaatti
1kplNärpiön Vihanneksen suippopaprika
1kplPunasipuli
1kplNärpiön Vihanneksen punainen chili
1nippuTuore minttu
1nippuTuore persilja
3rklTomaattipyrettä
2rklOliiviöljyä
3kplValkosipulinkynsi
1kplSitruuna, mehu
1rklAgaave siirappi
Suolaa
  1. Aloita leikkaamalla tomaatit, sen teet leikkaamalla pienen viillon tomaattiin, laske kiehuvaan veteen n 10 sekunniksi, nosta tomaatit ja laita vesihauteeseen.
  2. Anna jäähtyä.
  3. Tomaatin nahka irtoaa nyt helposti ja tomaatti on helppo leikata.
  4. Leikkaa tomaatit 4 lohkoon ja leikkaa tai kaiverra tomaatin sisus pois niin että vain itse tomaatti filee jää.
  5. Leikkaa niistä minikuutioita.
  6. Puolita suippopaprika pituussuunnassa, leikkaa puolet paprikasta ohuiksi sauvoiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  7. Hienonna myös punasipuli, chili ja yrtit.
  8. Laita kaikki kasvikset kulhoon.
  9. Sekoita tomaattipyree, oliiviöljy, toinen puoliska suippopaprikasta, valkosipuli, sitruunamehu ja agaave siirappi sileäksi kastikkeeksi.
  10. Sekoita varovaisesti kasvikset yhteen tomaattisekoitukseen, mausta tarvittaessa suolalla.
  11. Tarjoile esim turkkilaisen ohutleivän ja kovaksi grillatun vaalean leivän kanssa.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.