Fenkolikeitto
Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.

4-6kpl | Fenkolia (n. 2 kg) |
1iso | Sipuli |
0,5dl | mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä |
2,5dl | Valkoviiniä |
1-1.5l | Kasvislientä |
0,5tl | Suolaa |
2dl | pastista eli anisviinaa |
2dl | Kuohukermaa |
Koristeluun | |
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja |
- Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
- Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
- Hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
- Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
- Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
- Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
- Lisää lientä tarvittaessa.
- Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
- Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
- Huuhtele kattila.
- Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
- Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
- Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.