Kasvislinssikeitto
Helppo ja nopea pehmeän makuinen kasvislinssikeitto.
Resepti sopii myös opiskelijan kukkarolle ja keittoa on helppo tehdä isompikin satsi kerralla.

3kpl | Perunaa |
3kpl | Porkkanaa |
1kpl | Sipuli, iso |
3dl | Punaisia linssejä |
0,5kpl | Purjosipuli |
2dl | Ruokakermaa |
1dl | Paseerattua tomaattia |
5dl | Vettä |
0.5-1kpl | Kasvisliemikuutio |
1purkki | Bulgarian jogurttia |
2rkl | Oliiviöljyä |
- Kuori ja kuutioi peruna, porkkana, purjosipuli ja sipuli. Kuullota oliiviöljyssä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
- Huuhtele ja lisää linssit. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
- Tarjoile bulgarialaisen jogurtin ja siivutetun purjosipulinkera.
- Saat keitosta vegaanisen korvaamalla maitotuotteet esim kaura- tai kookosmaitotuotteilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.