Kasvislinssikeitto
Helppo ja nopea pehmeän makuinen kasvislinssikeitto.
Resepti sopii myös opiskelijan kukkarolle ja keittoa on helppo tehdä isompikin satsi kerralla.
3kpl | Perunaa |
3kpl | Porkkanaa |
1kpl | Sipuli, iso |
3dl | Punaisia linssejä |
0,5kpl | Purjosipuli |
2dl | Ruokakermaa |
1dl | Paseerattua tomaattia |
5dl | Vettä |
0.5-1kpl | Kasvisliemikuutio |
1purkki | Bulgarian jogurttia |
2rkl | Oliiviöljyä |
- Kuori ja kuutioi peruna, porkkana, purjosipuli ja sipuli. Kuullota oliiviöljyssä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
- Huuhtele ja lisää linssit. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
- Tarjoile bulgarialaisen jogurtin ja siivutetun purjosipulinkera.
- Saat keitosta vegaanisen korvaamalla maitotuotteet esim kaura- tai kookosmaitotuotteilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.