Vegaaninen Borsjtj
Borsjtj on punajuuripohjainen keitto, joka usein yhdistetään Itä Eurooppaan ja sitä on monessa eri versiossa. Tämä resepti on täysin vegaaninen, jos tarjoilet keiton esim nokareella vegaanista majoneesia.

400g | Punajuurta |
300g | Porkkanaa |
300g | perunaa |
200g | palsternakka |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Solovalkosipuli |
40g | Purjoa |
150g | Valkokaalia |
2kpl | Liemikuutiota |
3kpl | Laakerinlehteä |
0,5tl | Suolaa |
Mustapippuria, rouhittua | |
Tarjoiluun | |
1-2rkl | Etikkaa |
10g | Persiljaa, tuoretta |
Vegaaninen majoneesi |
- Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli sekä keltasipuli.
- Tee purjoon viilto ja pese se hyvin.
- Leikkaa valkokaali suikaleiksi.
- Laita kaikki nämä ainekset 2-3 litran kattilaan ja täytä vedellä niin että vihannekset peittyvät.
- Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
- Kiehauta ja anna porista n 30 minuuttia.
- Tarjoiluun:
- Lisää etikkaa oman maun mukaan, keitossa tulee olla selvä happoisuus.
- Hienonna persilja ja lisää myös se keittoon.
- Tarjoile nokareella vegaanista majoneesia keittolautasella.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.